9. juli 2012

At bære til dåb..

..er et stærkt øjeblik.. Alle vores 4 børn er blevet døbt i familiens smukke gamle dåbskjole..som jeg, min mor og mormor også er blevet døbt i... 4 generationer... og en kjole på mere end 100 år..

Dåb har altid stået for mig som et af de smukkeste ritualer - et rørende og stort øjeblik...

Glimt af vores 4 dåbsbørn...


20.05.04 skønne B


30.09.07 skønne L

10.03.10 Vera (læs mere på Veras Verden)


24.06.12 skønne V
3 kommentarer:

 1. Skønne billeder af alle Jeres fire dejlige børn :)

  Jeg kan godt forstå at det er noget særligt med en dåbskjole, der er blevet båret af dem alle - ikke mindst lille Vera - og også tidligere i så mange generationer.

  Her er vi lidt mindre traditionelle og børnene er blevet navngivet. Til Asta lavede jeg alligevel en særlig kjole (kan ses her: http://aebleblomstblog.blogspot.co.nz/2011/09/navnekjole.html), mens Thore bare havde sit almindelige tøj på. Men det er dejligt at fejre sit barn :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 2. Tak og ja at Vera også kom i kjolen og at jeg bar hende til dåb kun 3 dage gammel var meget meget rørende og stort og fyldt med håb og stolthed.. selvom de mørke skyer lurede... var det fantastisk dejligt at være lige der...

  og Mirjam, hvor er den bare utrolig fin Astas kjole:-) og ja det er skønt at fejre sit barn på den måde man finder aller finest:-) .. Jeg har fulgt lidt med i jeres liv i New Zealand - det ser dejligt ud:-) .. og herligt at man kan få glimt via blogland uanset hvor i verden man befinder sig:-)

  Kh. Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan sagtens følge at det føltes godt at holde dåben for Vera og gennemgå "ritualet" og gøre alt, som man plejer i en situation, der på mange måder er så anderledes end hvordan det plejer at være at få en lille ny.

   Jeg synes din måde at skrive om alle de forskellige modsatrettede følelser på er virkeligt tankevækkende. Det er virkelig livets ekstremer I har oplevet. Og når du beskriver sorgen, synes jeg at det er så fint at det først og fremmest er kærligheden der skinner igennem. Og vigtigheden af at huske at Vera er en del af familien :)

   Hyggeligt at du følger med i livet hernede - og ja, det er utroligt hvordan blogland jo er lige tæt på om man bor på den ene eller anden side af jorden :)

   Kh. Mirjam

   Slet